3.000.000 forint fűtés-korszerűsítésre

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága nemrégiben arról értesítette a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzatot, hogy az sikeresen szerepelt a tárca által meghirdetett nemzetiségi célú, energiahatékonyságot elősegítő beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek támogatási pályázatán. 

A képviselő-testület a Bezerédj utca 14. szám alatti Német Közösségi Ház földszinti és félemeleti részén önálló fűtési rendszer kialakítására, energia-hatékony vezérelhetőségének és az elfogyasztott távhő mérésének a megteremtésére kért pénzt.

A megvalósítani kívánt beruházás során új fűtési vezetékhálózatot szükséges kiépíteni termosztatikus szelepekkel felszerelt korszerű radiátorokkal és az elhasznált távhő mennyiségének mérését szolgáló berendezéssel. Emellett meg kell teremteni a rendszer működésének teljesítmény- és időbeli vezérelhetőségét a gazdaságos üzemeltetés érdekében. Az említett követelményeknek megfelelő áramlásirányító berendezés és keringető szivattyú beszerelése, valamint azok távolról való működtetése elengedhetetlen az energia-hatékonyság elősegítése érdekében.

A felsorolt munkák elvégzésének finanszírozására a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 3.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat számára. A pénz 2023. július 10-én megérkezett a képviselő-testület számlájára.