A híres sváb muzsikusra koncerttel emlékeztek

A Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár tagjai is részt vettek 2023. május 28-án a kaposszekcsői Pünkösdi Fesztivál programjában megtartott Habich Konrád Fúvószenekari Találkozón.

A dél-dunántúli régió egyik legismertebb sváb muzsikusa nyugdíjazását követően – 1974-ben – költözött a Baranya megyei Nagyhajmásról a községbe. Ott néhány évvel később kezdett el gyerekeket tanítani zenélni, akikből aztán együttest alapított. Az helyben és a környékbeli településeken számos rendezvényen örvendeztette meg a közönséget hagyományos német nemzetiségi dallamokkal.

Habich Konrád 1992-ben bekövetkezett halála után az akkori polgármester, Tóth Imre szorgalmazta annak az évente megrendezésre kerülő nagyszabású hangversenynek a létrehozását, amit immár sokadszor rendeztek meg a falu pünkösdi fesztiváljának keretében. Ezúttal a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Tempest Saxofon Kvartett, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Sopianae Brass Band, a Tamási Koncert Fúvószenekar, valamint a Kaposszekcsői Fúvósegyesület, melyek színvonalas műsorukkal remekül szórakoztatták a népes publikumot és emlékeztek a helyi gyermek- és ifjúsági fúvósegyüttes egykori alapító karmesterére.