A „Szabadtéri multifunkciós közösségi tér létrehozása a Dombóvári Német Közösségi Házhoz” című pályázat benyújtása

A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Glaub Róbert 2021. október 13-án Dunai József dombóvári építészmérnököt bízta meg a Dombóvár, Bezerédj u. 14. szám alatti Dombóvári Német Közösségi Ház déli oldalán kialakítani kívánt multifunkciós közösségi tér terveinek elkészítésével. A dokumentáció azért szükséges, mert a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat részt kíván venni a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága által meghirdetett „Nemzetiségi célú beruházási, felújítási és karbantartási tevékenységek 2022. évi költségvetési támogatására” című pályázatán. Azon maximum 2.000.000 forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető nemzetiségi célú ingatlanon történő beruházásra.

Mivel a Dombóvári Német Közösségi Ház a város önkormányzatának tulajdonában van, ezért az elnök Dombóvár Város Önkormányzatától – a Pintér Szilárd polgármesterhez 2021. október 22-én benyújtott levelével – az építmény kialakításához hozzájárulást kért. Azt a város első embere 2021. november 2-án meg is adta.

A pályázatot 2021. november 9-én benyújtotta a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, amit a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága be is fogadott.