Dom-Bor-Feszt: szüret idején is „nyerő” volt a program

Harmadszor rendezte meg 2023. szeptember 9-én a szőlő és a bor helyi ünnepét Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár, a Dombóvár-Kernen Baráti Kör, az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár, valamint a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ.

A Művelődési Ház előtti téren lebonyolított eseményt Pintér Szilárd, a város polgármestere és Páldi Ede, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár elnöke nyitotta meg.

A délutáni jó hangulatról két énekes – Edwin Meister és Staudt Reni -, a Siófoki Férfi Dalkör Egylet, a Csikóstőttősi Német Nemzetiségi Táncsoport, illetve a Dombóvári Zenész Egyesület gondoskodott.

Miközben a táncosok, énekesek és muzsikusok kitűnő műsort adtak a színpadon, addig az ínyencek nemcsak helyi és környékbeli, hanem ozorai és villányi borokat is megízlelhettek. A finom fehér, rozé és vörös nedűk elnyerték a kóstolgatók tetszését.

A tombolasorsolás alkalmával a szerencsések értékes ajándékokat vehettek át a nyeremények felajánlói jóvoltából.

Az esti utcabálon a kaposvári Senior Együttes zenélt, mely klasszikus rockot, valamint örökzöld slágereket játszott nagyszerűen a program mintegy félezer fős közönség többségének megelégedésére.