Döntés-felülvizsgálatnak köszönhetően sikerült vissza nem térítendő támogatást szerezni a Dombóvári Német Közösségi Ház eszközfejlesztésére

A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat 2020. június 19-én nyújtotta be azt a „Magyarországi német nemzetiségűek határok nélkül Tolna és Baranya megyében” című pályázatát, melyben a Dombóvár, Bezerédj u. 14. szám alatti Német Közösségi Háznak a kisrégiós központtá válásához szükséges eszközfejlesztésére (négy rendezvénysátor és azokhoz világítás, 20 sörasztal, 40 sörpad, egy csocsóasztal, kettő pingpongasztal és 10 laptop) 8.500 euró támogatást kért a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériumától.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 2020. július 17-én arról adott tájékoztatást, hogy a közgyűlés a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat által beadott dokumentációt szakmailag jó színvonalúnak tartja, de azt nem javasolja támogatásra a pályázat kiírójának.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 2020. október 30-án arról adott tájékoztatást, hogy a fenti döntést felülvizsgálva lehetőséget biztosít a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat számára a pályázat megvalósítására abban az esetben, ha az 2020. december 31-ig vállalja az eszközbeszerzés lebonyolítását.

Gefördert durch: Bundesministerium des Innern, für Bau und Heimet aufgrund eines Beschlusses des Deutschen Bundestag.