Gáláztak a társadalmi egyesületek és az alapítványok

A hagyományos civilek-napi ünnepségét 2023. február 2-án tartotta a több, mint száz szervezetet számláló közösség a Dombóvári Művelődési Házban. Azon a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár tagjai is részt vettek.

A Dombóvári Civil Szövetség nevében Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, Pintér Szilárd, a város polgármestere és Tóth Zoltán, az önkormányzat civil tanácsnoka a Civil Gálán adta át az idei elismeréseket. Takács Istvánné több évtizedes értékteremtő, -őrző- és -átadó munkája, továbbá közösségépítő tevékenysége elismeréseként részesült a Dombóvári Civil Díj elismerésben. Nyári Éva a népi kultúra, a népzene és a néptánc életben tartásáért hosszú ideje végzett fáradhatatlan munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést. A Dombóvári Székely Kör a székely népcsoport hagyományainak megismertetéséért és a régi szokások felelevenítéséért érdemelte ki az oklevelet.

A műsorban közreműködött Kőszegi Csaba Valér, a Kapos Táncegyüttes, Kosnás Árpád és családja, Pallos Gréta, Horváthné Tadics Viktória, Papp Bence, Kovács Hunor Zsolt, Fenyvesi-Hilbert Henriett, Bódis Péterné, a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium diáksága, a Dombóvári Evangélikus Általános és Alapfokú Művészeti Iskola számos tanulója és pedagógusa, valamint Sátor Edéné.