Szent Márton-napi lampionozást követően zene, ének és tánc a színpadon

A negyedszázados hagyományokat követve ezúttal is a Német Közösségi Ház udvarán gyülekeztek 2023. november 13-án szüleikkel, nagyszüleikkel és testvéreikkel együtt azok a helyi óvodások, akik német nemzetiségi nyelvet tanulnak.

A kísérők és a gyerekek aztán lámpásokkal a kezükben a Dombóvári Zenész Egyesület muzsikájának kíséretében a Művelődési Házhoz vonultak, ahol előbb az említett civil szervezet fúvósai szórakoztatták a színháztermet háromnegyedig megtöltő közönséget, majd a csöppségek mutatták be kulturális műsoraikat.

A Százszorszép Óvodába, a Margaréta Református Óvodába, valamint az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Óvodába járó lányokat és fiúkat lelkiismeretesen készítették fel produkcióikra az óvónők.

Az óvodások nemcsak különböző gyermekdalokat énekeltek és sváb zeneszámokra táncoltak, hanem eljátszották Szent Márton-legendáját is.

A végén látványos közös lampionos felvonulás volt a színpadon, majd a Német Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár látta vendégül citromos teával és libás süteménnyel az ügyes gyerekeket.