Szomszédolás Kaposszekcsőn

A Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár tagjai is részt vettek Kaposszekcsőn a Pünkösdi Fesztiválon és a Habich Konrád Fúvószenekari Találkozón, amit 2022. június 5-én tartottak a Tolna megyei községben.

A délelőtti katolikus szentmisét és az evangélikus istentiszteletet követően az általános iskolánál lévő műfüves kispályán labdarúgó mérkőzéseket játszottak a férfiakból álló csapatok.

Ebéd után az oktatási intézmény udvarán felállított sátorban Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester nyitotta meg a hagyományőrző rendezvényt, majd a helybeli óvodások és diákok léptek színpadra, akik énekes-táncos műsorukkal kitűnően szórakoztatták a népes közönséget.

A Kaposszekcsői Gyermek és Ifjúsági Fúvószenekar egykori alapítójára – a nyugdíjas éveire a faluba költözött Habich Konrádra – sokadszor emlékeztek találkozójukkal a környékbeli, valamint a távolabbról érkezett együttesek. Ezúttal a Dombóvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Dunaszekcsői Fúvószenekar, a Dombóvári Alte Herren Blaskapelle és a Kaposszekcsői Fúvósegyesület adott koncertet. Kintner Ádám és Pápay László ütős hangszereik megszólaltatásával bűvölték el a publikumot. Közben a gyerekek népi játékokkal ismerkedhettek, a felnőttek helyi és környékbeli termékekből válogathattak a vásáron, a faluszépítők és a nyugdíjasok civil szervezete sütemény-kóstolóra invitálta az éheseket, a Szívklub Egyesület és a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda egészségi állapotfelmérést tartott, a kézimunkák iránt érdeklődők pedig azt a kiállítást nézhették meg, amit Dr. Veszely Józsefné emlékére hoztak létre a Közösségi Házban.

Este a pécsi Vivat Bacchus Énekegyüttes remek produkciójának tapsolhattak a Pünkösdi Fesztivál és a Habich Konrád Fúvószenekari Találkozó résztvevői, akik végül a Friday Zenekar muzsikájára mulattak a bálon másnap hajnalig.