Tisztelt Dombóváron élő német nemzetiségű városlakó!

A 2024. június 9-i választások alkalmával ismét lehetőség nyílik arra, hogy a 26 éve működő helyi német nemzetiségi önkormányzat a településen lakó német nemzetiségűek felhatalmazásával, valamint érdekében folytassa eddigi értékmentő és -teremtő tevékenységét.

Ha fontos Önnek az, hogy:

– a dombóvári német nemzetiségűeknek – erős legitimációval rendelkező – érdekképviselete legyen,

– továbbra is eredményes legyen a német nemzetiségi nyelvoktatás a helyi óvodákban és iskolákban,

– őseink hagyományait és kultúráját méltóképpen ápoljuk,

– civil szervezetükkel – a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvárral – közösen programjainkkal színesítsük a város lakóinak életét,

– jusson állami és önkormányzati támogatás az említett célok megvalósítására,

akkor 2024. május 31-ig a „sváb gyökerekkel” – szülővel/szülőkkel -rendelkezők és a magukat német nemzetiségűnek vallók kérjék nyilvántartásba vételüket a német nemzetiségi névjegyzékbe!

A jelentkezési formanyomtatvány letölthető a www.valasztas.hu internetes oldalról, beszerezhető a Dombóvár, Szabadság u. 18. szám alatti Városházán, vagy segítség kérhető (akár a kitöltésben és a Városházára való visszajuttatásban is) Glaub Róberttől, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől a 20/940-7967-es és Frucht Ferenctől, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár elnökétől a 20/984-6755-ös telefonszámon.

Akit – kérelme alapján – korábban már nyilvántartásba vettek a német nemzetiségi listára, az a Nemzeti Választási Iroda által küldött „Értesítő a szavazóköri névjegyzékbe vételről” című nyomtatványon ellenőrizze azt, hogy jogosult lesz-e a 2024. június 9-i választáson szavazni a német nemzetiségi önkormányzati képviselőkre.

Nyilvánítsa ki Ön is a német nemzetiséghez való tartozását és éljen 2024. június 9-én a nemzetiségi szavazójogával!

Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat