Dom-Bor-Feszt: finom nedűk, remek produkciók, jó hangulat

Másodszor rendezte meg 2022. szeptember 24-én a szőlő és a bor helyi ünnepét Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár, illetve a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ.

A Művelődési Ház előtti téren lebonyolított programot két önkormányzati képviselő, Kiss Balázs és Futó Péter, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Glaub Róbert, valamint az alapításának 50 éves jubileumát idén ünneplő Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár elnöke, Páldi Ede nyitotta meg.

Az eseményre ellátogatók ezúttal nemcsak helyi és környékbeli, hanem teveli és villányi borokat kóstolhattak meg. A finom fehér, rozé és vörös nedűk ízlelgetése közben a rendezők érdekes kulturális-szórakoztató műsorokkal nyűgözték le a Dom-Bor-Feszt mintegy 500 fős közönségét.

A délutáni jó hangulatról a színpadra lépő Magyarhertelendi Bordal-Kör Egyesület, a dombóvári Kapos Táncegyüttes, a szekszárdi Holló Együttes, a dombóvári NDC DANCEstudio, a sásdi Deutsch Klub Énekkara és a Dombóvári Zenész Egyesület gondoskodott.

Miközben a táncosok, énekesek és muzsikusok remek produkciókat nyújtottak, addig az ínyencek a helyi Schmieder Pálinkaház standjánál ízletes kisüsti pálinkákat vásárolhattak, a Fadler Méhészet pedig többfajta mézet kínált. Az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár a faházuknál jótékonysági akciót tartott: mindazok, akik a civil szervezet számára plüssfigurákat ajánlottak fel, cserébe „zsákbamacskát” kaptak.

A tombolasorsolás alkalmával a nyertesek értékes ajándékokat vehettek át Dombóvár Város Önkormányzata, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár, az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár, a Dombóvári Kulturális Szolgáltató Központ, a Dombóvári Városvédő és Városszépítő Egyesület, a teveli Veres Pincészet, a dombóvári Fadler Méhészet, a dombóvári Schmieder Pálinkaház és az Életfa Nagycsaládos Egyesület Dombóvár jóvoltából.

Az esti utcabálon a kaposvári Senior Együttes zenélt, mely klasszikus rockot, valamint örökzöld slágereket játszott nagyszerűen.