Elkészült a Német Közösségi Ház fűtés-korszerűsítése

A kivitelezést végző helyi MC-Therm Épületgépészeti Kft. 2023. október 10-én jelentette készre az említett beruházást.

A Bezerédj utca 14. szám alatti Német Közösségi Ház földszinti és félemeleti részén az említett cég az elmúlt hetekben távhő-szolgáltatással működő – az épület többi részétől független – önálló fűtési rendszert alakított ki és megteremtette annak energia-hatékony vezérelhetőségét. A vállalkozás szakemberei elkészítették az új vezetékhálózatot, felszerelték a modern áramlásirányító berendezést és a vezérlőkészüléket, valamint a termosztatikus szelepekkel ellátott korszerű radiátorokat.

A felsorolt munkák elvégzésének finanszírozására a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága 3.000.000 forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat számára, mely saját forrásaiból önrészként 500.000 forintot biztosított. Dombóvár Város Önkormányzata szintén 500.000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az összesen 4.000.000 forintba kerülő beruházáshoz.

A létesítményt használó Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár és a Dombóvári Zenész Egyesület tagjai a beruházás elvégzése előtti és utáni pakolásból, a helyiségek helyreállításából és a falak festéséből, valamint a takarításból vették ki a részüket.