Mosonmagyaróvárral ismerkednek a dombóváriak

A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat sikeresen szerepelt azon a pályázaton, amit a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hirdetett meg a régión túlmutató tapasztalatcserék támogatására.

A Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériumának anyagi segítségével a 14 fős dombóvári küldöttség 2022. szeptember 9-én és 10-én Mosonmagyaróváron vendégeskedik. Ezen idő alatt lehetőség nyílik arra, hogy a két város nemzetiségi önkormányzatai, civil szervezetei, oktatási-nevelési intézményei, valamint kulturális-szórakoztató csoportjai bepillantást nyerjenek és megismerjék egymás tevékenységét. A látogatás során a dombóvári delegáció tagjai tapasztalatokat szeretnének szerezni az ottani német nemzetiségi hagyományok és értékek megőrzéséről, ápolásáról, valamint továbbadásáról. Az utazó csoportban helyet kapnak a német nemzetiségi önkormányzat vezetői, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár elöljárói, a német nemzetiségi nyelvoktatást végző nevelési-oktatási intézmények pedagógusai, illetve az Alte Herren Blaskapelle karmestere, akik tevékenységük még eddigieknél is eredményesebb folytatásához fel kívánják használni az észak-nyugat magyarországi településen látott-hallott hasznos törekvéseket és jó példákat.

A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériumától 374.800 forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyert a mosonmagyaróvári szakmai tanulmányút autóbusz-, étkezési- és szállásköltségeinek finanszírozására.