Polkák, keringők, ländlerek és marschok

Az alapításának 15 éves jubileumát ünneplő Alte Kameraden Blaskapelle adott ünnepi koncertet „Stefan Jäger, a svábok festője” címmel 2023. május 13-án a pécsi Kodály Központban.

A dél-baranyai német nemzetiségű muzsikusokból álló 19 tagú együttes az 1877-ben Ausztriában született képzőművész impresszionista stílusú képeinek a bemutatása közben az alkotó által választott új hazájának – Bánátnak – az autentikus sváb muzsikáját mutatta be. Az oda betelepített német nemzetiségűek közösségének hétköznapjait, ünnepnapjait, lakóhelyeit, életkörülményeit és népviseletét bemutató festmények óriásképernyőre történő kivetítése közben csodálatosan előadott polkák, keringők, ländlerek és marschok csendültek fel a hangversenytermet megtöltő közönség legnagyobb örömére.  Az „időutazást” követően a műsor második részében a babarci Kresz-Tóth Duó énekelt az Alte Kameraden Blaskapelle kíséretével.

A felejthetetlen zenei élményt nyújtó programon a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat és a magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár 20 tagja vett részt.