Tisztelt Dombóváron élő német nemzetiségűek!

Englenderné Hock Ibolyának, a német nemzetiségi lista 2. helyezettjének a felhívása

A magyarországi német nemzetiségi népcsoport ismét fontos lépés előtt áll: ez a 2022. április 3-i országgyűlési választás.

2014-től nemzetiségi szószóló képviselt bennünket a parlamentben, 2018 óta pedig Ritter Imre személyében országgyűlési képviselő.

Az elmúlt négy esztendő megmutatta azt, hogy egy képviselői mandátum sokkal több lehetősséget rejt magában, mint a szószólói. Sok területet lehetne említeni, ahol sikereket értünk el, de most arra szeretnék koncentrálni, ami talán a legfontosabb a számunkra: nevezetesen a nyelv és az identitás előmozdítására gyermekeink és fiataljaink körében. A helyi német nemzetiségi önkormányzatok nagy felelősséget viselnek a jelenleg 67 oktatási intézmény fenntartói jogának és ingatlanvagyonának átvételével. Ugyanakkor ez a lépés szakmai és pénzügyi függetlenséget biztosít az említett óvodák és iskolák számára. A pedagógusok – különösen a nemzetiségi tanítók és tanárok -presztízsének erősítésére törekszünk. Ezt a célt szolgálja a nemzetiségi pótlékok emelése és az egyetemi hallgatók ösztöndíjprogramja. A nevelés és az oktatás magas szakmai színvonalának biztosítása érdekében a Magyarországi Német Pedagógiai és Módszertani Központ 2021. január 1-jétől önálló intézményként működik.

Eredményeink fenntartása és bővítése érdekében elengedhetetlen az, hogy a következő négy évben is képviseltessük magunkat a parlamentben!

Vállalja fel Ön is a német nemzetiségét és szavazzon a német nemzetiségi listára 2022. április 3-án!