Tisztelt Dombóváron élő német nemzetiségűek!

A 2018-as országgyűlési választások alkalmával a 13 magyarországi nemzetiség közül egyedül a hazai németségnek sikerült képviselőt juttatnia a Parlamentbe.

Ezt 2022. április 3-án megismételhetjük úgy, ha a pártlisták helyett az Országos Német Nemzetiségi Önkormányzat által állított listára szavazunk!

Ha Ön a német nemzetiségi listára kíván voksolni és a szavazóköri névjegyzékbe vételéről szóló értesítőjében az áll, hogy „az országgyűlési képviselők választásán egy egyéni képviselőre és a német nemzetiség országos önkormányzata által állított listára szavazhat”, akkor nem kell mást tennie, mint április 3-án elmenni a szavazóhelyiségbe és az ott kapott két szavazócédula közül az egyiken a térség Ön által választott egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét, a másikon pedig a német nemzetiségi listát bejelölnie.

Ha Ön a német nemzetiségi listára kíván voksolni és a szavazóköri névjegyzékbe vételéről szóló értesítőjében az áll, hogy „az országgyűlési képviselők választásán egy egyéni képviselőre és egy pártlistára szavazhat”, akkor március 18-án 16 óráig személyesen, illetve levélben a Helyi Választási Irodánál a Városházán (Dombóvár, Szabadság u. 18.), vagy elektronikus azonosítással a www.valasztas.hu című weboldalon kérheti a német nemzetiségi névjegyzékbe vételét az országgyűlési képviselők választására kiterjedő hatállyal. Ha ennek megtörténtéről visszajelzést kapott, akkor nem kell mást tennie, mint április 3-án elmenni a szavazóhelyiségbe és az ott kapott két szavazócédula közül az egyiken a térség Ön által választott egyéni országgyűlési képviselőjelöltjét, a másikon pedig a német nemzetiségi listát bejelölnie.

Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat