Új szólam színesíti a zenekar muzsikáját

A Dombóvári Zenész Egyesület sikeresen szerepelt azon a hangszerbeszerzési pályázaton, amit a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hirdetett meg.

2007 óta az említett civil szervezet keretében működik a település zenekara, melynek 17 esztendeje Balaskó János a karmestere. Ő volt az, aki létrehozta az egyesületen belül az Alte Herren Blaskapellét, mely elsősorban autentikus dél-dunántúli sváb népzenét tanul és ad elő. Vezetőjének több évtizedes kiemelkedő színvonalú értékőrző és -átadó tevékenységét a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat 2021-ben dr. Keller József-díjjal ismerte el.

Az általa irányított fúvósegyüttes hangszerparkja a civil szervezet szerény költségvetése miatt az utóbbi időben elöregedett. Annak cseréjét-fejlesztését szabad forrás hiányában azonban nem lehetett megkezdeni.

A Dombóvári Zenész Egyesület nemrégiben örömteli hírt kapott a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatától: az említett testülethez tavasszal benyújtott hangszerbeszerzési pályázatuk eredményesnek bizonyult. A civil szervezet hamarosan egy új szárnykürtöt szerezhet be a Német Szövetségi Köztársaság Szövetségi Belügyminisztériumától elnyert 321.300 forintos támogatással és a Dombóvári Német Nemzetiségi9 Önkormányzat 50.000 forintos hozzájárulásával. Az új hangszer megvásárlása lehetőséget teremt arra, hogy egy új szólam színesítse a zenekar muzsikáját.

A Dombóvári Zenész Egyesület a Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériumától 321.300 forint vissza nem térítendő támogatást nyert egy új szárnykürt megvásárlására.