Könyvnyomtatáshoz remél támogatást a nemzetiségi testület

A Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága hirdette meg a nemzetiségi kulturális kezdeményezések jövő évi költségvetési támogatására azt a pályázatot, amire 2022. november 17-én kérelmet nyújtott be a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat.

A képviselő-testület Dr. Szenyéri Zoltán „Háromszáz esztendő Dombóvár környékén – A német nemzetiségű lakosság létszámváltozásai Dombóvár környékén a XVIII. század elejétől a XIX. század elejéig” című tanulmányának könyvalakban történő kiadásához kért segítséget a korábban említett kormányzati szervtől.

A szerző – aki korábban már több tanulmányt is megjelentetett kötet formájában a városban és a környékbeli településeken élő német nemzetiségűekről – mostani munkájában összefoglalta a térség svábságának elmúlt három évszázados történéseit.

A tudományos kutatás értékes anyagát a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat érdemesnek tartja arra, hogy azt az érdeklődők magyar és német nyelven is elolvashassák.

A következő évben megjelentetni kívánt könyv tördelését és tipográfiai munkáját a helyi Erky-Nagy Tibor jelenleg végzi.

A Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat 1.500.000 forint vissza nem térítendő támogatást remél az említett könyv nyomdai kivitelezésének finanszírozásához.

A pályázatot 2022. november 17-én benyújtotta Glaub Róbert elnök a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságához, mely be is fogadta azt.