Ritter Imre újból országgyűlési képviselő lett

Az elmúlt négy évhez hasonlóan 2022 és 2026 között is – a 13 hazai nemzetiség közül egyedüliként – lesz parlamenti képviselete a németségnek.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által állított német nemzetiségi listára összesen 31.128-an voksolhattak. Közülük 24.630-an voltak azok, akik érvényes szavazatot adtak le az 2022. április 3-i választáson. Megállapítható az, hogy a német nemzetiségi névjegyzékbe regisztráltak több, mint háromnegyede járult az urnákhoz.

Ez a magas szavazatszám elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által állított német nemzetiségi lista első helyezettje, Ritter Imre újból országgyűlési képviselői mandátumot szerezzen, így a következő négy esztendőben is erős érdekképviseletet kap a hazai német nemzetiségű közösség.

– Rendkívül örülök a parlamenti képviselői mandátum ismételt elnyerésének – hangsúlyozta Ritter Imre. Ez azt jelenti, hogy a legjobb feltételek mellett és a leghatékonyabban dolgozhatok majd a következő ciklusban is a magyarországi németségért.

– Alapvető fontosságú számunkra, hogy ismét sikerült mandátumot szereznünk – emelte ki Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke. Egyrészt örömmel és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a népcsoportunk ezúttal is képes volt összefogni, másrészt tudjuk, hogy a parlamenti képviselet nagy felelősséggel is jár, amelynek meg kell felelnünk. Az elkövetkező évek kulcsszavai a kommunikáció, az átláthatóság és az együttműködés lesznek.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Szövetsége Egyesület, a Magyarországi Német Nemzetiségűek Egyesülete Dombóvár és Ritter Imre ezúton mond köszönetet mindazoknak, akik szavazatukkal a német nemzetiségi mandátumszerzést támogatták.