Tisztelt Dombóváron élő német nemzetiségűek!

A 2018-as választásokon a 13 magyarországi nemzetiség közül egyedül a hazai németségnek sikerült országgyűlési képviselőt juttatnia a Parlamentbe.

Ezt 2022. április 3-án megismételhetjük akkor, ha a pártlisták helyett a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata által állított német nemzetiségi listára szavazunk!

Nehézséget az okoz, hogy az elmúlt öt év során sok idős sváb elhunyt és a fiatalok, valamint a középkorúak közül pedig rengetegen költöztek külföldre a hazainál könnyebb-biztosabb megélhetést remélve. Az említettek következtében a német nemzetiségi választók száma mostanra jelentősen csökkent. Helyettük olyan voksolókra van szükség, akik eddig még nem regisztrálták magukat német nemzetiségi szavazóként.

Kérjük, hogy Ön is csatlakozzon 2022. március 18-ig a német nemzetiségi választókhoz annak érdekében, hogy a jövőben is legyen népcsoportunknak saját országgyűlési képviselője a Parlamentben!

Ehhez nem kell mást tennie, mint felvetetnie magát a német nemzetiségi névjegyzékbe és kiterjeszteni annak hatályát az országgyűlési választásra is.

Ebben szívesen nyújt segítséget Önnek Glaub Róbert, a Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, akinek a 06-20/940-7967-es telefonszámára szóban, vagy SMS-ben, illetve a [email protected] e-mail címére el kell küldeni a lakcímkártyáján szereplő nevét, személyi számát és születési helyét.

A https://kerelem.valasztas.hu/vareg/MagyarCimKerelemInditasa.xhtml webcímen, vagy a Városházán (Dombóvár, Szabadság u. 18.) személyesen a jelentkezést Ön is elintézheti.

Vállalja fel Ön is a német nemzetiségét és szavazzon a német nemzetiségi listára 2022. április 3-án!

Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat